Pellè breekt Twentestadion af

Feyenoord-spits Graziano Pellè kan niet tegen zijn verlies. De Italiaan trapte na afloop van de wedstrijd tegen FC Twente tegen een dug-out, schopte in de catacomben andere eigendommen van Twente kapot en trapte camera apparatuur om. Cuco Martina had Twente even daarvoor diep in blessuretijd naar 2-2 geschoten.

Ronald Koeman was na afloop net als Pellè woest, met name over de gelijkmaker van Martina. Twente-spits Luc Castaignos stond daarbij volgens de trainer hinderlijk buitenspel. "Als je dat niet ziet...", zei hij tegen Fox Sports over scheidsrechter Serdar Gözübüyük.

De coach liet zich ook op Twitter negatief uit over de arbitrale leiding. "Zeer teleurgesteld! Dankzij het arbitrale trio twee punten verloren!" Over het belachelijke en kinderachtige gedrag van zijn spits deed hij geen uitspraken.

Ook kon Koeman niet geloven dat de arbiter in de vierde minuut Feyenoord geen strafschop gaf. Lex Immers werd toen in het zestienmetergebied neergehaald door Twente-goalie Nick Marsman.

Pellè had Feyenoord in de eerste helft nog op voorsprong gezet. De Rotterdammers zagen koploper Ajax door de remise verder afstand nemen. De Amsterdammers, die AZ zondag versloegen, staan negen punten voor op Feyenoord en zes op FC Twente.