Domracheva ook de beste op 12,5km massastart

Darya Domracheva heeft de olympische titel op de 12,5 kilometer massastart op haar naam geschreven. Het is voor de Wit-Russin haar derde titel van deze Spelen.

Domracheva en Kuzmina waren beiden foutloos tijdens de eerste schietbeurt. Domracheva sloeg vervolgens een gaatje. Ze ging met voorsprong voor de tweede maal schieten en ook daar was ze foutloos. De Wit-Russin bleef haar voorsprong ten opzichte van de rest opbouwen en halverwege de wedstrijd was het verschil met de nummer twee, de Tsjechische Soukalova, 19 tellen. Domracheva bleef in haar derde schietbeurt wederom foutloos, net als Soukalova. De Duitse Sachenbacher-Stehle was inmiddels naar de derde plek gestegen.

Bij haar laatste schietbeurt maakte Domracheva een schietfout. Omdat haar naaste belaagster Soukalova ook een schietfout maakte, veranderde er echter niets. Domracheva kwam als eerste over de meet, Soukalova was goed voor het zilver. In de strijd om het brons was het nog wel spannend. De Noorse Eckhoff wist Sachenbacher-Stehle voorbij te gaan, maar de Duitse wist in het spoor van Eckhoff te blijven. In de eindsprint om plek 3 behield Eckhoff  het brons.