Monfils onttroont Gasquet in Montpellier

Gaël Monfils heeft vandaag de titel op het ATP 250-toernooi van Montpellier gewonnen. In een geheel Franse finale was de voormalig nummer zeven van de wereld met tweemaal 6-4 te sterk voor titelverdediger Richard Gasquet. 

Monfils was vooral scherp op zijn eigen service en stond geen enkel breakpoint af. Zelf greep de Parijsenaar tweemaal een breakkans aan, waardoor de wedstrijd al na een uur en een kwartier beslist was.

Gasquet breekt met een goede reeks in finales door zijn verliespartij in Montpellier. De vier voorgaande finales die hij speelde werden allemaal door de man uit Béziers gewonnen, waaronder de laatste in Moskou in oktober van het afgelopen jaar. Gaël Monfils krikte zijn record in finales juist een beetje op en staat nu op vijf uit eenentwintig. Hij won echter nog nooit een finale in straight sets.

Voor Gasquet heeft het puntverlies geen gevolgen voor de wereldranglijst. Hij blijft op plaats negen steken. Monfils klimt zeven plaatsen en gaat van de dertigste naar de 23e plek.