Van Calker 8e op EK, Holcomb wint World Cup

Bobsleeër Edwin van Calker heeft bij het Europees kampioenschap in Königssee de achtste plaats behaald in de tweemansbob. Samen met Bror van der Zijde eindigde hij vijf plekken voor Ivo de Bruijn en Dempster Wintersberger. 

In Königssee wordt dit weekeinde niet alleen het EK gehouden, het is ook de afsluitende World Cup voor het bobsleeën en skeleton. In de tweemansbob ging de overwinning naar de Canadees Justin Kripps en zijn remmer Bryan Barnett. Het duo had een voorsprong van 0,15 seconden op de Zwitsers Beat Hefti en Alex Baumann, die zich wel mochten kronen tot Europees kampioen. Lyndon Rush en Lascelles Brown, eveneens uit Canada, wisten het brons te pakken.

De Amerikaan Steven Holcomb, voor het eerst dit seizoen met Curt Tomasevicz als remmer, kwam niet verder dan de zevende plek. Dat was echter net genoeg om Hefti van zich af te houden in de strijd om de World Cup, waardoor Holcomb de kristallen bol aan zijn prijzen toe mag voegen. De Amerikaan won eerder het klassement in de tweemansbob in 2006/07 en in de viermansbob in 2009/10. In de eindstand van deze winter werd Van Calker uiteindelijk de beste Nederlander. Met de zestiende plek eindigt hij één plek hoger dan De Bruijn.