Biatlete Bescond wint, Sloof goed

Biatlete Anais Bescond heeft in Antholz haar eerste overwinning in de World Cup geboekt. De Française won de sprint, ondanks een fout bij het schieten.

Bij de tweede schietbeurt moest Bescond één strafronde lopen, maar door haar snelle tijd bij het langlaufen kon dit de zege niet voorkomen. Alleen Domracheva was op de ski's sneller, maar de Wit-Russische maakte nog een fout meer en eindigde op tien seconden van Bescond op de derde plek. De tweede plaats was voor Andrea Henkel. De Duitse maakte geen enkele fout en moest uiteindelijk ruim zes seconden toegeven op Bescond. 

Verrassend was ook de vierde plek voor Susan Dunklee. De Amerikaanse moest 0,6 seconden toegeven op Domracheva, maar zorgde wel voor het beste resultaat van een Amerikaanse vrouw sinds 1998. Voor Nederland deed Chardine Sloof mee. Waar ze eerder in het seizoen met een 52e en vijftigste plek in Hochfilzen haar beste resultaten had neergezet deed ze het in Antholz zelfs nog beter. Twee foutloze schietbeurten brachten haar naar de 44e plaats, waarmee ze zich wederom wist te plaatsen voor de achtervolging van zaterdag.