Feyenoord op miljoenenjacht voor trainingscomplex

Een nieuw stadion kwam nog niet van de grond, maar nu verlegt Feyenoord de aandacht naar een fonkelnieuwe trainingsaccommodatie. Aan het nieuwe complex, dat in de zomer van 2016 in gebruik moet worden genomen, kleeft een prijskaartje van bijna zeventien miljoen euro, zo schrijft De Telegraaf.

Feyenoord is al jarenlang aangewezen op Varkenoord, maar dat complex is sterk verouderd. Waar FC Twente, Vitesse en Ajax de voorbije jaren nieuwe accommodaties uit de grond stampten, bleef Feyenoord achterwege. Volgens algemeen directeur Eric Gudde is het dringend tijd voor vernieuwingen bij de Rotterdammers.

"We kunnen ons niet spiegelen aan de accommodaties van Arsenal of Spurs", steekt hij van wal. "Maar we willen met onze accommodatie wel heel snel op gelijke hoogte zijn met onze concurrenten Ajax, PSV, FC Twente en Vitesse in de Eredivisie."

De kwaliteit van de jeugdopleiding heeft amper te lijden gehad onder de vervallen staat van Varkenoord. De voorbije vier jaren werd de Talent Acadamy van Feyenoord telkens verkozen tot beste jeugdopleiding van Nederland. Volgens Gudde is die prestatie eerder ondanks dan dankzij de faciliteiten tot stand gekomen. "Het betekent dat we over zeer vakbekwame mensen beschikken die ondanks de accommodatie elk seizoen een topprestatie leveren."

Hoe de financiering wordt ingevuld is vooralsnog onduidelijk. "Dat is een flinke uitdaging, maar we zijn er keihard mee bezig", aldus Gudde. "We willen dat er in 2016, als de sportcampus van de gemeente Rotterdam klaar moet zijn, ook een nieuwe trainingsaccommodatie voor heel Feyenoord ligt."