Van Geel: "Durf vertrek Pellè niet uit te sluiten"

Zolang de transferperiode geopend is moeten Feyenoordsupporters vrezen voor een transfer van Graziano Pellè. Een winters vertrek van de bepalende spits is niet uitgesloten.

Ook dit seizoen is Pellè de kapstok waaraan Ronald Koeman het Feyenoordspel ophangt. Bovendien nam hij opnieuw een groot deel van de doelpuntenproductie voor zijn rekening. Na zestien competitiewedstrijden staat de teller op dertien treffers.

Feyenoord is er dan ook veel aan gelegen om Pellè binnenboord te houden. De onzekerheid die gepaard gaat met de transferperiode is technisch directeur Martin van Geel een doorn in het oog. De beleidsbepaler van de Rotterdammers kan een transfer niet uitsluiten.

"In januari, en dat is inherent aan voetbal, zijn er telefoontjes van allerlei tussenpersonen, van makelaars en van agenten. Dat is ook heel veel aftasten, geruchten, speculaties", steekt hij van wal ten overstaan van RTV Rijnmond.

"Maar concreet is er niks rond Pellè", verzekert Van Geel. "Ik durf nooit met honderd procent zekerheid te zeggen dat hij hier het seizoen afmaakt. Dat durf ik pas op 1 februari. Dat is inherent aan het voetbal."

Een ander kenmerk van de transferperiode is het sneeuwbaleffect. "Er kan zomaar ergens een bal gaan rollen. Kapitaalkrachtige clubs in kapitaalkrachtige landen kunnen dat in beweging zetten en dan rolt hij misschien ook wel onze kant op."

Eerder liet Van Geel zich tegenover hetzelfde medium ontvallen dat hij een poging heeft gewaagd om John Guidetti te verleiden tot een terugkeer naar Rotterdam. De Zweedse aanvaller vertrok deze week echter op huurbasis naar Stoke City.

"John wilde zelf het liefst in de Premier League blijven, dus dit was voor hen de beste optie", legde Van Geel uit. "En daarbij telde voor hem echt alleen de spitspositie. Daar hebben wij Graziano Pelle natuurlijk al."