Gudde vindt 2013 verloren door afblazen nieuwe Kuip

Algemeen directeur van Feyenoord Eric Gudde heeft er nog altijd de stevig pee in dat de plannen voor een nieuwe Kuip in de zomer werden afgeblazen. "In dat opzicht is 2013 een verloren jaar geweest", zei Gudde dinsdag tijdens zijn nieuwjaarsspeech. "We moeten de hand ook in eigen boezem steken. We zijn er niet in geslaagd voldoende draagvlak te creëren."

De Rotterdamse gemeenteraad weigerde in juli met een garantstelling van 165 miljoen euro akkoord te gaan voor een nieuwe Kuip. Inmiddels is volgens Gudde 'de tweede ronde' aangevangen. Een groep verkenners is aangesteld om de toekomstplannen te onderzoeken.

"Daarbij zijn alle opties open. We hebben de verkenners geen opdracht meegegeven", sprak Gudde. "De toekomstsituatie moet qua sfeer vergelijkbaar zijn met de huidige Kuip en bovendien onderaan de streep de hoogst mogelijke begroting bieden."

Volgens Gudde ligt de begroting van de concurrentie anderhalf à twee keer hoger. "Willen we structureel om de titel meedoen en ook in Europa ons mannetje staan, hebben we ook zo'n begroting nodig."

Momenteel kampt Feyenoord nog met een negatief eigen vermogen van zes miljoen euro. Gudde zegt ervan overtuigd te zijn dat de stadionclub ook dit seizoen een positief operationeel resultaat zal boeken.