Sneijder in vorm: "Kan een leuk WK worden"

Na een moeilijke periode krabbelt Wesley Sneijder langzaamaan weer op. De behendige middenvelder ziet de aankomende maanden vol vertrouwen tegemoet. In de laatste maanden worden de prijzen vergeven, zo weet Sneijder En hij heeft nog genoeg te winnen.

Met Galatasaray strijdt de geboren Utrechter nog voor de Champions League en de landstitel, en Oranje reist in de zomer naar Brazilië voor het WK. Naar eigen zeggen verkeert Sneijder in uitstekende vorm, en dat voelt goed. "Ik heb ook niet het idee dat ik onder een vergrootglas lig. Ik ben in vorm, voel me goed en dan ben ik nergens bang voor", vertelt hij in het Algemeen Dagblad. "Als ik dit vasthoud, kan het een leuk WK worden."

Het prolongeren van de landstitel wordt een moeilijke klus voor de formatie van Roberto Mancini. De achterstand op koploper en aartsrivaal Fenerbahce bedraagt acht punten. Geen onoverkomelijk verschil, meent Sneijder. "Het gat is groot, maar we kunnen er nog steeds voor gaan", laat hij de ochtendkrant vol vertrouwen optekenen. "We krijgen Fener nog thuis, maar kunnen ons geen puntverlies meer veroorloven."

In de achtste finale van de Champions League staat Sneijder, net als vorig jaar, oog in oog met José Mourinho. Via Chelsea hoopt Galatasaray de kwartfinale te bereiken. Sneijder bewaart warme gevoelens bij de trainer met wie hij zeer succesvol was in dienst van Internazionale.

"Ik kreeg een sms'je van hem. Of we de sneeuw wilden weglaten deze keer", knipoogt Sneijder, die hoopvol gestemd is over de Europese kansen van zijn ploeg. "Het verbaast me niet dat we weer zijn doorgedrongen tot de volgende ronde. We hebben een goede ploeg, die zich in Europees verband uitstekend kan focussen. Er zit bovendien nog veel groei in. Het kunnen mooie maanden worden."