Sneijder ziet Ajax wel zitten: "Maar beloof niets"

Vrijdagavond speelde Wesley Sneijder voor het eerst in zijn loopbaan tegen de club waar hij zijn opleiding genoot. Een terugkeer op het vertrouwde nest is een optie. Sinds zijn vertrek bij Ajax stond Sneijder onder contract bij Europese grootmachten Real Madrid en Internazionale.

Anno nu is hij een van de sterkhouders binnen het Galatasaray van trainer Roberto Mancini. Aan verdere loopbaanplanning doet hij niet. "Ik doe nooit voorspellingen daarin", antwoordde Sneijder, toen Ajax TV hem vroeg naar een mogelijke terugkeer naar Amsterdam. "Ik weet niet hoe het loopt. Het zou mooi zijn, maar ik ga nooit iets beloven als ik het straks niet waar kan maken. Wie weet."

Vrijdagavond kwam Sneijder 45 minuten in actie voor Galatasaray, dat Ajax met name in de afronding aftroefde (2-1). Burak Yilmaz en Ibrahim Coskun scoorden voor de Turken, en Mike van der Hoorn nam de Nederlanse doelpuntenproductie voor zijn rekening.

Sneijder beschikt bij Galatasaray over een contract dat hem tot de zomer van 2016 aan de Turkse topclub zal binden. Het is echter maar de vraag of hij die verbintenis zal uitdienen. De Utrechtse middenvelder wordt al geruime tijd met een transfer naar de Premier League in verband gebracht.