Sneijder heeft goed gevoel over Oranje en WK

Wesley Sneijder heeft er alle vertrouwen in dat hij komende zomer met het Nederlands elftal naar Brazilië mag. De spelmaker wil Nederland de komende maanden verrassen.

"Er gaat nog een half jaar aan vooraf, maar ik ga er keihard voor werken om erbij te zijn én belangrijk te zijn", zegt Sneijder in De Telegraaf ovet het WK. "Ik wil ook alleen maar naar Brazilië toe als ik weet dat ik voor de ploeg van meerwaarde ben en we daar iets kunnen bereiken. En over allebei heb ik een goed gevoel."

Na een periode met veel blessureleed, begint Sneijder zijn oude vorm weer terug te krijgen. Vorige maand maakte hij een belangrijk doelpunt voor Galatasaray tegen Juventus. "Die goal ging de hele wereld over. Ik liet even een bericht achter dat ik er nog ben."

Tot zijn teleurstelling raakte Sneijder in 2013 wel de aanvoerdersband bij Oranje kwijt. "Maar met of zonder band: in 2014 zal ik op het WK een leidinggevend iemand zijn. Ik ben niet iemand die zichzelf laat prikkelen. Misschien heeft het onbewust een rol gespeeld. Maar ik kijk altijd in de spiegel, ben de eerste die kritiek levert op mijn eigen spel of vorm."

"Dat ik er niet voor leef - zoals ik hoorde en las - is totaal niet aan de orde. Eerder het tegenovergestelde. Als het moment komt dat ik niet meer van het spelletje hou, stop ik. Of ik nou 30, 31 of 32 ben. Dat interesseert me geen ene reet. Maar ik ben nog veel te veel liefhebber. Ik zal de mensen, die denken dat het met me is gedaan, de komende maanden verrassen."