Koivuranta winnaar ingekorte wedstrijd Innsbruck

Anssi Koivuranta is de winnaar geworden van de derde wedstrijd in de Vierschansentournee. De Fin ging na de eerste ronde aan de leiding na een sprong van 132,5 meter (127,5 punten) en zag dat de tweede ronde, met nog negen springers te gaan, werd geannuleerd.

De wind had een grote invloed in Innsbruck en was uiteindelijk zelfs de reden dat de finaleronde werd stopgezet. Na 21 van de 30 springers vond de jury het onverantwoord om verder te springen en besloot men het resultaat uit de eerste ronde als einduitslag te noteren.

Simon Ammann werd tweede met 126,3 punten en staat nu tweede in het klassement van de Vierschansentournee. De Zwitser heeft 706,7 punten en staat daarmee bijna tien punten achter Oostenrijker Thomas Diethart, die vandaag vijfde werd. Diens landgenoot Thomas Morgenstern staat met 700,7 punten derde en is ook nog niet uitgeschakeld voor de eindzege. De laatste wedstrijd is komende maandag in Bischofshofen.