Vader Luuk de Jong: "Nog niets besloten"

Luuk de Jong zit op een zijspoor bij Borussia Mönchengladbach. De Nederlandse spits heeft intussen een gesprek met de club achter de rug over zijn rol binnen het team. Borussia Mönchengladbach staat open voor een verhuur van de spits.

"Maar er is nog niets besloten", zegt vader George de Jong in gesprek met Kicker. "We hebben een gesprek achter de rug met de clubleiding en hebben het seizoen tot nu toe besproken. Luuk moet nu goed nadenken over wat hij wil. Hij heeft het naar zijn zin bij Gladbach maar hij wil wel aan spelen toekomen."

Er is genoeg interesse in de bankzitter. Vanuit Nederland werden Ajax en PSV al gelinkt aan de spits. "Veel clubs zien dat Luuk niet aan spelen toekomst. Het plaatje moet er perfect uitzien, anders denken we er nog niet eens over na. En dan moet ook Borussia Mönchengladbach toezeggen."

Trainer Lucien Favre heeft voorlopig weinig redenen om te sleutelen aan zijn elftal. BMG staat momenteel op de vierde plaats in de Bundesliga. Afgelopen zaterdag mocht De Jong nog invallen tegen FSV Mainz (0-0). De voormalige aanvaller van FC Twente kwam twee minuten voor tijd in het veld als vervanger van zijn concurrent Raffael.

De Jong liet in oktober nog tegenover Goal weten te willen slagen in Duitsland. Maar hij weet inmiddels dat zijn situatie sinds een uitduel bij VfB Stuttgart (april) niet is veranderd. "Ik weet niet waarom ik sinds die uitwedstrijd bij Stuttgart geen basisspeler meer ben. Het ging in dat duel iets minder, maar daarvoor was ik nog wel belangrijk. Maar goed, een coach die wint heeft altijd gelijk. Never change a winning team, zeggen ze", zei hij twee maanden geleden.

"Ik heb nog geduld, wat moet ik anders? Ik kan de trainer alleen maar laten zien dat ik wil spelen. Hij zei dat ik hem en zijn assistenten op trainingen moet overtuigen. Ik heb het gevoel dat ik goed train. De trainer is bekend met mijn kwaliteiten. Die heb ik in mijn carriere ook al laten zien. Dat zal het niet zijn. Maar als het zo blijft moeten we in de winterstop kijken. Ik wil gewoon voetballen. De kansen voor mij op het WK zijn nu heel klein geworden."