Gesink gaat voor klassement in Tour de France

Wielrenner Robert Gesink gaat volgend jaar voor een goed klassement in de Tour de France. Dat zegt de Achterhoeker dinsdag tegen Cyclingnews. Vorig jaar reed Gesink nog in dienst van Bauke Mollema en Laurens ten Dam. Als voorbereiding op de Tour gaat Gesink van start in de Ronde van Californië en laat hij de Giro schieten.

Als alles volgens plan gaat, wordt Gesink naast Mollema medekopman van Belkin tijdens de komende Tour. "Ik weet dat ik, net als Bauke, de top tien kan halen." In dienst rijden zoals afgelopen jaar past niet meer in de ambities, zei Gesink. "Ik ben pas 27 jaar en ik denk dat er meer mogelijkheden voor mij liggen in de toekomst. Als je puur kijkt naar de resultaten, heb ik dingen gedaan die geen enkele Nederlander in de laatste dertig jaar voor elkaar gekregen heeft."

Gesink voorziet geen moeilijkheden tussen hem en Mollema, die afgelopen zomer zesde werd in la Grande Boucle. "We zijn twee verschillende renners. Ik zeg vaak meteen wat ik denk, terwijl Bauke wat terughoudender is. Maar er is onderling veel respect. We zijn allebei professional en eerlijk en we hebben een sterk team achter ons staan."

"Het is goed dat we allebei kopman worden", vervolgt de wielrenner. "In de Tour komt het vaak aan op geluk, dus het is waarschijnlijk beter om met zijn tweeën voor een goed klassement te gaan. Je weet immers nooit wat er in de eerste week gebeurt. Het is de grootste race binnen de wielersport, dus ik hoop dat ik weer met de favorieten mee kan doen."