Kelderman hoopt op tourdebuut in Utrecht

Wilco Kelderman hoopt in 2015 in Utrecht voor het eerst aan de start te staan van de Tour de France. Dat zei de 22-jarige Belkin-renner donderdag bij de presentatie van het parcours. "Dit is supermooi en echt een thuiswedstrijd." De Amersfoorter vond het tijdritparcours vooral technisch. "Dit is echt een mooi parcours voor de tijdrijders."

Komend jaar zit de Tour er nog niet in voor Kelderman. "Ik rijd de Giro, dat is mijn belangrijkste doel." De jongeling mikt op een klassering bij de eerste tien. "Afgelopen seizoen was ik zeventiende, dus dat is een mooie verbetering." Mogelijk rijdt Kelderman in 2014 ook nog de Vuelta. "Ik denk dat dat wel kan, maar dan zal ik wel wat minder wedstrijden rijden."

Tom Veelers verwacht dat de druk op de Nederlandse renners bij de start in Utrecht groter is dan normaal. "Het is het grootste sportevenement ter wereld." De route van de tijdrit kan de rijder van Argos-Shimano bekoren. "We komen langs allemaal prachtige punten. Al zullen we daar als renners weinig van merken", lacht hij.

Net als de afgelopen jaren wil Veelers weer belangrijk zijn in de sprinttrein van Marcel Kittel. "Maar we hebben ook een aantal andere goede jonge jongens. Ik wil hun helpen klaarstomen voor de sprints."