Boilesen: "Je wilt niet telkens pijn voelen"

Nicolai Boilesen lijkt dit seizoen verlost van zijn blessureleed. De Deen is bezig aan zijn vierde seizoen bij Ajax, maar stond vooral langs de kant.

Een knieblessure en een hardnekkige hamstringblessure zetten verdediger Boilesen buitenspel. Vooral de hamstringklachten bleken moeilijk te behandelen. "Ze hebben stroomstootjes door mijn lijf gestuurd, terwijl ik met mijn voeten in het water stond. Er zijn naalden in mijn been gestoken; niet een beetje oppervlakkige acupunctuur, maar echt diep erin", aldus de linksback op de clubsite van Ajax.

"Naarmate het steeds langer duurt, ga je toch zoeken naar iets dat wél werkt. Want als je negentien of twintig jaar bent, wil je er niet bij lopen als een man van zeventig. Je wilt niet telkens pijn voelen, nauwelijks de trap op kunnen lopen of je eigen veters kunnen strikken", vertelt Boilesen. "Het was op een gegeven moment zo erg dat ik geen boodschappentassen meer mocht dragen, omdat dat mijn hamstring te veel belastte."

"Ik heb toen zo’n rolkoffertje moeten kopen, waar je oude mensen vaak mee ziet lopen. Daar liep ik dan mee door de supermarkt. Nu kan ik er wel om lachen, maar op dat moment was het echt heel vervelend", besluit de Ajacied. Dit seizoen kwam Boilesen al tot acht optredens voor de regerend landskampioen. De 21-jarige Deen speelt vanavond met Ajax in eigen huis tegen Vitesse.