Schöne en Boilesen weer fit bij Ajax

Lasse Schöne en Nicolai Boilesen zijn zaterdag tegen Vitesse weer inzetbaar bij Ajax. Dat zei trainer Frank de Boer vrijdag tijdens zijn persconferentie. Boilesen was grieperig, maar is weer hersteld. Niklas Moisander ontbreekt nog in de basis. De Finse back trainde vrijdag wel gewoon mee, maar start zaterdag nog op de bank.

Blessures zijn er voor Ruben Ligeon, die dinsdag in de beker tegen ASWH uitviel, Bojan Krkic en Lerin Duart. Die laatste kan waarschijnlijk volgende week aansluiten bij de groepstraining, liet De Boer weten. Bojan is nog in Spanje aan het revalideren. Zijn herstel 'duurt nog wel drie weken'.

De Boer denkt dat Ajax, ondanks mindere resultaten tegen Celtic en RKC Waalwijk, tegen Vitesse moet kunnen winnen. "Vitesse is een goede ploeg die wil voetballen en niet met elf man voor de goal gaat liggen", laat de trainer weten waar het probleem volgens hem zat. Kritiek op het lage rendement van Ajax ondanks het vele balbezit, pareerde De Boer stellig. "Als we in mijn ogen goed spelen, dan komt het resultaat vanzelf."