[JL] Telstar wint van Willem II, Dordrecht verslaat FC Den Bosch

Willem II heeft vrijdagavond verzuimd druk te houden op koploper FC Dordrecht. De Tilburgers verloren op bezoek bij Telstar met 3-1 en zagen daarnaast koploper Dordrecht met 5-0 thuis gemakkelijk winnen van FC Den Bosch. De achterstand van Willem II op Dordrecht groeide daardoor naar zeven punten.

Na een kwartier bracht Gaston Salasiwa de Witte Leeuwen op voorsprong. Calvin Mac-Intosh maakte vlak voor rust de 2-0. Via een benutte strafschop van Bruno Andrade kwam Willem II nog wel terug in de wedstrijd, maar twee minuten later bracht Tim Keurntjens de eindstand op het bord.

Kevin van Essen van Telstar moest het veld verlaten toen hij zijn tweede gele kaart kreeg toen hij vanaf eigen helft de bal in het doel van Willem II schoot, nadat scheidsrechter Jeroen Sanders had gefloten voor een vrije trap. Jeroen Lumu kreeg namens Willem II ook nog rood in de slotfase.

FC Dordrecht heeft er vrijdagavond in het duel met FC Den Bosch geen twijfel over laten bestaan wie er de koploper van de Jupiler League is. De Schapenkoppen wonnen in eigen huis met maar liefst 5-0 van de Brabanders.

Tot aan de rust kon Den Bosch de Zuid-Hollanders nog enigszins bijbenen. Rihairo Meulens maakte wel vlak voor de pauze de 1-0. Vijf minuten na rust stond het al 3-0 door doelpunten van Adnan Alisic en Giovanni Korte. Daarmee was het duel gespeeld en vergrootten Andreas Luckermans en nogmaals Korte de marge naar vijf.

MVV Maastricht leed thuis een smadelijke nederlaag tegen FC Oss (1-2). Guyon Philips bracht de gasten in de 4e minuut op 0-1 en zorgde na ruim een uur spelen ook voor de 0-2. Invaller Danny Schreurs deed 20 minuten voor tijd nog wat terug voor de thuisclub, maar daar bleef het bij. Ondanks de zege blijft FC Oss onderaan staan, MVV bivakkeert in de middenmoot.

Almere City FC hield Fortuna Sittard thuis op 1-1. Patrick Amoah bracht de gasten in na een uur spelen op 1-0 vanaf elf meter. In de slotminuut redde Sven Nieuwpoort een punt voor Almere, bij wie Stefano Lilipaly de rode kaart kreeg.