Maldonado wil niet in middenveld blijven hangen

Pastor Maldonado wil niet nog een seizoen anoniem meerijden in de Formule 1. De Venezolaan won afgelopen jaar met de Williams de Grand Prix van Spanje, maar heeft dit jaar slechts één schamel puntje verzameld. Dit kan zo niet langer, meldt hij aan Autosport.

"Ik heb een goede auto nodig om te kunnen genieten, dit jaar geniet ik niet. Ik ga door een slechte fase en ik heb moeite om gemotiveerd te blijven. Ik wil meer dan alleen maar wat anoniem rond te rijden. Het is voor mij niet genoeg om alleen maar aanwezig te zijn in de Formule 1, dan blijf ik liever thuis. Ik hecht geen waarde aan de status van Formule 1-coureur, ik ben hier om te winnen en doe er alles aan om dat voor elkaar te krijgen."

Maldonado twijfelt niet aan zijn eigen capaciteiten. "Ik smacht naar een betere auto voor komend jaar, ik heb het nodig. Ik heb laten zien dat ik met een goede auto mee kan strijden om zeges en kampioenschappen. Het is teleurstellend dat ik nu moet knokken om Q2 überhaupt te halen. Ik kom hier niet om te strijden met Valtterri Bottas, ondanks dat hij een goede coureur is. Ik wil knokken met de grote jongens. In Barcelona 2012 kon ik voor de winst gaan en kon ik deze kans meteen verzilveren, dat laat zien dat ik voor volle 100 procent voor de zeges ga."

De Venezolaan weet nog niet wat hij in 2014 zal gaan doen. Hij werd gesteund door de inmiddels overleden president Hugo Chavez en had in de Formule 1 het staatsbedrijf PDVSA achter zich staan. Of deze financiële support zich voortzet is nog niet bekend.