Horner hoopt met twitteroffensief op nieuwe ploeg

Vuelta-winnaar Chris Horner heeft nog geen zekerheid dat hij volgend seizoen ergens onderdak heeft. Dat zit de 41-jarige Amerikaan dwars. Met een twitteroffensief zette hij de voorbije uren zijn jarenlange opofferingen, zijn professionalisme en zijn beroepsernst online, in de hoop alsnog opgepikt te worden door een nieuwe ploeg.

"Als 15-jarige werd ik om half 5 wakker om voor schooltijd nog te trainen. Dromend van winst in een grote ronde." Deze tweet was het begin van een lange reeks, de ene ontboezeming na de andere: "Maanden door het land liften om naar wedstrijden te kunnen, zonder geld op zak. 'I did that'." "Met de fiets naar het werk om na de werkuren in het donker nog te kunnen trainen, ik deed het."

Het ging maar door. Van slapen op bankjes in het park tot het laten liggen van het grote geld in de Verenigde Staten om toch maar in Europa te kunnen gaan koersen. "Ik verkocht alles wat ik had om een grote ronde te kunnen betwisten."

De huidige ploeg van Horner, RadioShack-Leopard Trek, verdwijnt na dit seizoen. Een groot aantal renners, onder wie Fabian Cancellara en Stijn Devolder, verhuist mee naar de opvolger van Trek. De Amerikaan, die 23 oktober 42 jaar wordt, heeft echter nog geen aanbod gekregen. De renner uit Oregon, na de winst in de Vuelta fors werd bekritiseerd en verdacht van dopinggebruik, komt dit seizoen niet meer in actie nadat hij op het WK in Firenze enkele ribben brak in een valpartij.