FOK!filmtips van de dag: WarGames + David Bowie: Five Years

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films. Valt er vandaag nog wat te zien? Je leest het op FOK!

WarGames

Vandaag hebben we een dubbele FOK!filmtip van de dag voor jullie op het programma staan. Voor de eerste filmtip van vandaag moeten we naar de zuiderburen van Één. Op die zender is om 13.35 uur de klassieker WarGames (1983) van John Badham te zien. Een jonge computerfreak genaamd David (Matthew Broderick) logt nietsvermoedend in op een computer van de Amerikaanse defensie om een oorlogspelletje te gaan spelen. Wat David echter niet weet is dat computer de beschikking heeft over het complete nucleaire wapenarsenaal van Amerika. Samen met zijn vriendin moet David zien te voorkomen dat er een Derde Wereldoorlog uitbreekt tussen Amerika en Rusland.

WarGames 1
Waar heb ik die GTA-V floppies ook alweer?

WarGames was een heerlijke anti-oorlogsfilm uit de vroege jaren tachtig, de tijd van de anti-kernwapen protesten. Wat meteen opvalt in deze cultfilm zijn de ouderwetse computers die in deze film gebruikt worden. Iedereen die is opgegroeid in het Atari en Commodore tijdperk zal deze film zeker weten te waarderen.

David Bowie Five Years

Voor de tweede FOK!filmtip van de dag gaan we voor een mooie documentaire over de Britse muzieklegende David Bowie. Op Nederland 3 is om 21.35 uur de documentaire David Bowie: Five Years te zien. David Bowie was één van de weinige artiesten die uitgebreid gebruik maakte van alter-ego's zoals Ziggy Stardust en The Thin White Duke. In de documentaire van Francis Whately ligt de focus op 1971, 1975, 1977, 1980 en 1983, een vijftal sleuteljaren uit zijn grootse carrière. Wil je dus wel eens wat meer weten over de artiest, die hits scoorde met onder meer 'Heroes', 'Fame' en 'China Girl', dan mag je deze documentaire zeker niet missen.

David Bowie Five Years 1

Ook meehelpen aan de FOK!filmtip? Meld je aan als redacteur nieuws voor FOK!film. Stuur een bericht met motivatie naar film@fok.nl!