Vonn terug op de piste

De Amerikaanse skiester Lindsey Vonn staat op het punt om haar comeback op de latten te maken. Tijdens het jaarlijkse trainingskamp van het Amerikaanse speed-team, het team met de specialisten op de afdaling en Super-G, zal Vonn voor het eerst sinds 5 februari haar ski's weer onderbinden.

In februari tijdens de openingswedstrijd van het WK skiën in het Oostenrijkse Schladming raakte Vonn zwaar geblesseerd. Halverwege haar run op de Super-G kwam ze verkeerd uit bij een sprong, met als gevolg dat haar knie dusdanig beschadigd raakte dat het niet zeker was of ze überhaupt ooit nog op niveau zou kunnen skiën. Nadat de Amerikaanse was geopereerd hoopte men dat de superster in november weer terug zou kunnen keren op de piste.Doordat ze ver voorloopt op haar herstelschema heeft men de beslissing genomen om dit deze maand al te doen, tijdens het trainingskamp in het Chileense Portillo.

In Chili zal ze beginnen met wat basisoefeningen en wat rustige, simpele runs naar beneden, als dit allemaal goed verloopt is er de kans dat Vonn zelfs al een paar voorzichtige runs gaat maken op een slalomparkoers. De viervoudig winnares van de World Cup is nu zelfs al van plan om in november haar comeback te maken in de World Cup als het circus neerstrijkt in Beaver Creek, nabij haar woonplaats Vail. Over haar kansen om bij de Olympische Spelen in Sochi voor goud te gaan is ze duidelijk: "Dat ik een blessure heb gehad betekent niet dat ik minder kans heb. Ik zal net zo goed terugkomen als ik was, misschien zelfs beter dan ooit."

Vonn zal zich tijdens het twee weken durende kamp in Chili voegen bij haar teamgenoten Julia Mancuso, Stacey Cook, Leanne Smith en Laurenne Ross. De eerste wedstrijd in de World Cup staat op het programma voor 26 oktober, het seizoen begint dan met een reuzenslalom in Schladming.


De crash van Vonn waarbij haar knie zwaar beschadigd raakte. (Bron: YouTube)