'Michael Jackson had affaire met man'

Michael Jackson heeft een kortstondige relatie gehad met Scott Thorson. Dat beweerde Thorson, de ex van Liberace, volgens diverse media tegenover het Australische radiostation Gold 104.3 FM.

"Ik werd door Liberace voorgesteld aan Michael Jackson in 1977", aldus de 54-jarige Thorson. Volgens Thorson hadden hij en de King of Pop een 'kortstondige relatie'. "Het duurde maar even omdat Michael in die tijd enorm beroemd werd. Zijn managementteam en hoofd beveiliging Bill Bray vonden het beter als we ermee zouden stoppen omdat die grote zaak met Liberace toen speelde." Thorson was begin jaren tachtig verwikkeld in een rechtszaak met Liberace.

Volgens Thorson, die eerder dit jaar tot een voorwaardelijke straf van vijf jaar werd veroordeeld wegens onder meer inbraak, bleven hij en Jackson altijd vrienden. "Bijna tot aan zijn dood. Het was heel triest, maar dit is een voorbeeld van wat plastische chirurgie met je kan doen. Michael startte zijn drugsverslaving vanwege plastisch chirurgen."

Thorson schreef een boek over zijn relatie met Liberace, genaamd Behind the Candelabra. Van het boek is een tv-film gemaakt, waarin Thorson wordt gespeeld door Matt Damon.

Of Michael Jackson met meerdere mannen een seksuele relatie heeft gehad, is niet bekend. Wel is de zanger verschillende keren beschuldigd van kindermisbruik.