'Michael Jackson was pedofiel en kindermisbruiker'

Wade Robson is naar eigen zeggen gemanipuleerd en gehersenspoeld door Michael Jackson. Dat is volgens de 30-jarige choreograaf de reden dat hij nu pas naar buiten komt met het verhaal dat de King of Pop zich in de jaren tachtig en negentig aan hem vergreep.

"Ik ben geen moment vergeten wat Michael mij heeft aangedaan, maar ik kon en wilde psychisch en emotioneel totaal niet begrijpen dat het seksueel misbruik was", zei Robson in tv-show Today. "Ja, Michael Jackson was een enorm getalenteerde artiest met een ongelooflijke gave. Hij was veel dingen. En ook een pedofiel en een kindermisbruiker."

Robson zei tijdens eerdere onderzoeken naar vermeend kindermisbruik door de zanger nog dat daar geen sprake van was. De choreograaf wijt dat aan 'complete manipulatie en hersenspoeling' van Jacksons kant. Hij zou hebben gezegd dat als bekend werd wat ze samen hadden gedaan, ze voor de rest van hun levens de gevangenis in zouden gaan.

Door het vaderschap besefte Robson, die twee jaar geleden een zoon kreeg, dat hij niet langer zijn mond kon houden. Hij wil alsnog geld zien van de in 2009 overleden zanger en heeft een rechtbank gevraagd of hij een claim in mag dienen.