Walcott hoopt op spitspositie Engeland

Theo Walcott trainde deze week als spits bij de Engelse nationale ploeg. Hij hoopt op die positie in de komende interlands ook de kans te krijgen.

De aanvaller benadrukte in het voorbije seizoen meerdere malen dat hij graag als spits uit de voeten wil. Trainer Arsène Wenger raakte daar echter niet van onder de indruk. Walcott speelde voornamelijk als buitenspeler. "Daar scoorde ik mijn doelpunten wel, maar ik heb amper de kans gehad om me te bewijzen."

Walcott laat bij Engeland de keuze over aan bondscoach Roy Hodgson. "Het maakt mij bij de Engelse ploeg niet veel uit waar ik kom te staan. Dat heeft de bondscoach in eigen hand. Ik heb getraind als spits, dus hoop ook dat ik daar nu de kans krijg."

De international trof dit seizoen veertien keer doel voor Arsenal. De mogelijkheid bestaat dat hij inderdaad in de punt van de aanval begint. Daniel Sturridge van Liverpool moest afhaken voor de interland tegen Brazilië van aankomende zondag. Daarnaast kampt Danny Wellbeck nog steeds met een blessure.