Sharapova naar finale in Stuttgart

Maria Sharapova heeft de finale van het WTA-toernooi in Stuttgart bereikt. De als eerste geplaatste Russin ontdeed zich zaterdag in de halve eindstrijd van de Duitse Angelique Kerber met 6-3, 2-6, 7-5. Het was al de derde driesetter op rij voor Sharapova, die eerder afrekende met Lucie Safarova en Ana Ivanovic.

De 26-jarige Sharapova is titelverdedigster op het Duitse gravel. In de eindstrijd neemt ze het op tegen de winnaar van de partij tussen de Chinese Na Li (2) en de Amerikaanse Bethanie Mattek-Sands.

Francesca Schiavone is de eerste finalist in Marrakech. De Italiaanse, die als zesde is geplaatst, rekende met 7-6 (4), 6-1 af met de Zuid-Afrikaanse Chanelle Scheepers. Het is haar eerste finaleplaats sinds Roland Garros in 2011.

In de eindstrijd in Marokko neemt Schiavone het op mogelijk op tegen Lourdes Dominguez Lino, die vrijdag nog Kiki Bertens uitschakelde. De Spaanse moet dan wel zien af te rekenen met Mandy Minella uit Luxemburg.

De finale in Boekarest gaat verrassend tussen de Spanjaard Guillermo Garcia-Lopez en Lukas Rosol uit Tsjechië. Garcia-Lopez was met 6-4, 4-6, 6-3 te sterk voor de Duitser Florian Mayer, de nummer vijf van de plaatsingslijst. Rosol versloeg de als tweede geplaatste Fransman Gilles Simon met 6-2, 6-3.