Ricciardo teleurgesteld over uitvalbeurt

Daniel Ricciardo heeft geen super thuisrace gereden. De Australiër moest halverwege de race uitvallen met een probleem met de uitlaat. Teamgenoot Jean-Eric Vergne die de race vanaf een dertiende startplek moest aanvangen eindigde één plek beter op plaats twaalf.


"Ik hoorde een vreemd geluid in de auto en probeerde het te verhelpen door een paar settings te wijzigen, maar niets hielp. Ik moest uiteindelijk opgeven doordat er een uitlaatgerelateerd proleem was. Geen fijne manier om de eerste race van het seizoen te eindigen. Ik had bij de start moeite om grip te vinden. Het was alsof ik over ijs reed. Het duurde daarna lang voordat ik de banden op temperatuur had. Na een ronde of tien ging het beter, maar toen had ik al erg veel tijd verloren. We hebben dus nog wat huiswerk te doen, als het gaat om de banden," aldus een teleurgestelde Ricciardo.


Jean-Eric Vergne reed een probleemloze race maar eindigde buiten de punten. "Ik ben teleurgesteld dat we geen punten hebben kunnen scoren, maar ik heb goede hoop voor de races die komen gaan. Volgens mij hebben we in essentie namelijk een erg goede auto."