[Pemier League] Bale schiet Tottenham naar derde plaats

Tottenham Hotspur is ten koste van Chelsea gestegen naar de derde plaats in de Premier League. Door een schitterend doelpunt vlak voor tijd van Gareth Bale werd uit bij West Ham United met 3-2 gewonnen. Chelsea leed zondag een 2-0 nederlaag bij Manchester City.

Bale opende na dertien minuten met zijn eerste doelpunt van de avond de score, maar daarna leek West Ham de wedstrijd te doen kantelen. Andy Carroll zorgde voor een 1-1 ruststand, Joe Cole maakte er na een uur 2-1 van. West Ham zat er in het laatste kwartier aardig doorheen en daarvan profiteerde Gylfi Sigurdsson met een doelpunt uit de kluts.

Net toen iedereen zich met een gelijkspel verzoend leek te hebben, besliste Bale de wedstrijd door met een stijlvolle uithaal van buiten het strafschopgebied doelman Jussi Jääskeläinen kansloos te laten. Tottenham komt na 27 wedstrijden op 51 punten, twee meer dan Chelsea. Alleen Manchester United (68) en Manchester City (56) staan er beter voor. In Engeland plaatsen de bovenste drie clubs zich direct voor de Champions League, de nummer vier begint in de voorronde.