Koeman: "De beelden liegen niet"

Ronald Koeman heeft zich na de wedstrijd van Feyenoord tegen PSV niet bemoeit met het opstootje in de catacomben van De Kuip. Diverse spelers van beide teams gingen elkaar te lijf, nadat Jeremain Lens verhaal ging halen bij Joris Mathijsen.

"Ik zag wel een paar spelers van PSV wachten bij de trap, maar het leek mij niet verstandig om erbij te gaan staan. Ik ben niet zo sterk, ik loop in dat soort situaties altijd liever door", sprak Koeman volgens het ANP.


"Ik heb begrepen dat de tv-beelden er niet om liegen", aldus de winnende coach, die het voorval na de wedstrijd nogal triest vond. "Er zat veel druk op de ketel. Winnen of verliezen, vormde voor beide teams een groot verschil. Maar ik ben het met mijn PSV-collega Dick Advocaat eens: tussen de witte lijnen moet je het doen, daar moet je een kerel zijn."

"Op het veld moet je het uitvechten. Niet op deze wijze bij de kleedkamers, ongeacht of het nu om spelers van PSV of Feyenoord ging." De Rotterdammers versloegen PSV zondagmiddag met 2-1, waardoor Feyenoord nog maar drie punten achter de koploper staat.