Uitslag Feyenoord - PSV

Feyenoord heeft in de eigen Kuip de topper tegen PSV winnend afgesloten. De Rotterdammers wonnen na een 0-1 achterstaand bij rust met 2-1 van de koploper van de Eredivisie. Voor Feyenoord scoorden Schaken en Pellè, terwijl Lens de goal voor PSV maakte.

In de (mot)sneeuw golfde het spel op en neer in de topper. Feyenoord drong het meeste aan, maar grote kansen kwamen er niet voor de Rotterdammers. De eerste kans was voor PSV; Matavz zag zijn inzet van randje zestien via Mulder net naast rollen.

Net op het moment dat Feyenoord via Boëtius zijn eerste echte kans kreeg, wist PSV op voorsprong te komen. Clasie ging in de fout en gaf daarmee de bal mee aan Matavz. Die liep op Mulder af en gaf net op tijd de bal aan Lens, die de 0-1 scoorde. Het was al de tweede tegenvaller voor de Rotterdammers, dat vlak daarvoor Martins Indi geblesseerd uit zag vallen.

Lens schiet de 0-1 binnen, Mathijsen en De Vrij zijn te laat. (Foto: Pro Shots)

Feyenoord wist zich voor rust geen raad meer, maar dat was na de rust wel anders. Vlak na de pauze maakte Clasie zijn eerdere fout alweer goed, door Schaken weg te sturen. Die werd stevig gehinderd door Marcelo, maar scoorde toch de gelijkmaker. De Rotterdammers waren daarna voordurend in de aanval en PSV wist nauwelijks meer onder de druk vandaan te komen.

Het was dan ook terecht dat Feyenoord op voorsprong kwam. Topscorer Pellè werd op de rand van de zestien aangespeeld en schoot uit de draai de bal achter de kansloze Waterman. PSV maakte daarna geen enkele aanspraak meer op een eventueel gelijkspel, terwijl Feyenoord de aanval bleef zoeken.

Boëtius was de smaakmaker aan Feyenoord-kant. Hier wordt hij neergelegd door Derijck. (Foto: Pro Shots)

Feyenoord wist evenmin niet meer te scoren, waardoor het een nieuwe zege boekte op PSV. De Rotterdammers komen daardoor op drie punten van de koploper in de strijd om het kampioenschap. PSV kan Ajax langszij zien komen als de regerend landskampioen vanmiddag afrekent met ADO Den Haag.