Haase terug in mondiale top vijftig

Robin Haase behoort weer tot de beste vijftig tennissers van de wereld. De Hagenaar steeg als gevolg van zijn halvefinaleplaats in Zagreb acht posities naar de vijftigste plek op de wereldranglijst. Haase hoogste ranking is nog altijd de 33e stek, die hij vorige zomer bereikte.

Igor Sijsling kwam in Zagreb niet verder dan de tweede ronde en moest elf plaatsen inleveren. Hij is nu de mondiale nummer 77. Thiemo de Bakker zakte twee posities en staat nu 123e. Haase, Sijsling en De Bakker, de beste drie Nederlandse tennissers van het moment, doen deze week allen mee aan het ABN AMRO World Tennis Tournament in Rotterdam.

In de top twintig veranderde er niets. Novak Djokovic voert nog altijd de wereldranglijst aan, gevolgd door Roger Federer, Andy Murray, David Ferrer en Rafael Nadal. Laatstgenoemde verloor zondag de finale in Vina del Mar, waar hij zijn rentree na zeven maanden blessureleed maakte.

Bij de vrouwen is Kiki Bertens nog altijd de beste Nederlandse. Zij staat net als Haase vijftigste. Arantxa Rus moest een positie inleveren en staat nu 75e. Omdat er vorige week Fed Cup-verplichtingen waren, vielen ook bij de vrouwen weinig verschuivingen te noteren.