Gerrard wil Engels record en WK-titel

Steven Gerrard is een veteraan in het Engelse nationale team. Maar hij heeft nog twee grote doelen in zicht. De 32-jarige middenvelder van Liverpool werd zondag gehuldigd vanwege zijn honderdste interland voor Engeland tegen Zweden in november.

Het recordaantal interlands voor een veldspeler in Engeland ligt op 115, op naam van David Beckham. En dat record zou Gerrard graag willen overnemen. "Mijn persoonlijke ambitie is zoveel mogelijk interlands te pakken als ik kan. Ik heb David Beckhams record in zicht, dus daar ga ik op jagen omdat hij een bijzondere speler is", vertelde hij aan de Daily Mail.

De technicus wil niet te ver vooruitlopen op een tweede Engelse wereldtitel na 1966, maar hij sluit het ook niet uit. "Zoals ik altijd zeg in een groot toernooi, heb je dat beetje geluk nodig. En wanneer het geluk jouw kant op gaat, kun je het onmogelijke bereiken - ik deed het al eens met Liverpool (Champions League 2005, red.) en we zagen het Chelsea vorig jaar doen."

"Het is niet altijd zo dat de beste teams deze toernooien winnen, dus we bekijken het met hoop en geloof. Enkele grote spelers als Jack Wilshere komen terug van een blessure. Hij gaat waarschijnlijk een grote rol spelen."