Oud-Raboploegleider Van Houwelingen wist van niks

De dopingaantijgingen aan het adres van de Rabobank wielerploeg, die zaterdag in het NRC Handelsblad staan, klinken voormalig ploegleider Adri van Houwelingen niet bekend in de oren. In de krant staat het verhaal dat er sinds de oprichting van de wielerploeg in 1996 doping gebruikt zou worden.

"Mensen denken misschien dat als er 100 mensen bij de ploeg werkten, er 90 van op de hoogte zijn geweest van wat er binnen de ploeg gebeurde. Maar zo werkt het niet. Ik was niet betrokken bij een dopingprogramma, als daar al sprake van is geweest. In mijn 17 jaar als ploegleider heb ik nooit met een renner over het gebruiken van doping gesproken", zo tekent het ANP op uit de mond van Van Houwelingen.

Volgens de oud-ploegleider is de sport wielrennen niet geholpen met beschuldigingen en verklaringen uit het verleden. "Dat zijn zaken van zoveel jaren geleden. Dit helpt de jonge generatie niet verder. Ik zou liever weten wat er vorig jaar met Fränk Schleck in de Tour is gebeurd en waarom Alberto Contador toentertijd positief heeft getest. Ik maak me er meer zorgen over dat dit soort dingen nog steeds gebeuren."

Ook het opbiechten van zevenvoudig Tourwinnaar Lance Armstrong helpt volgens Van Houwelingen de sport in de toekomst nauwelijks. "Na zo'n lange tijd heeft dat ook geen zin meer. Alle aandacht gaat naar het verleden, maar niet hoe het nu verder moet", zo besluit Van Houwelingen.