[Primera División] Málaga duwt Real dieper in zorgen

Real Madrid is er, zonder de gepasseerde Iker Casillas, niet in geslaagd Málaga te verslaan. In Andalusië verloor de ploeg van José Mourinho met 3-2.

De zorgen worden met de week groter in Madrid. Het laatste competitieduel van 2012 wordt met 3-2 verloren in en tegen Málaga. De nummer vier van de Spaanse Primera División nadert Real dankzij de zege tot twee punten.  Erger voor Mourinho & co: De Koninklijke ziet de achterstand op Barcelona groeien tot zestien punten.

Stadsrivaal Atlético heeft al zeven punten meer en Champions League-winst is het enige dat het seizoen voor Madrid nog kan redden. Of dat toernooi met of zonder Mourinho wordt hervat is nog maar de vraag. De druk op de Portugees zal na de nederlaag (gevolgd op het 2-2 gelijkspel tegen Espanyol) alleen maar groeien.

Mourinho liet in Málaga aanvoerder en de tot voor kort onbetwiste nummer één-doelman Iker Casillas op de bank. Zijn vervanger Antonio Adán keept vervolgens , op z'n zachtst geformuleerd, geen wereldpartij. Toch heeft Real mogelijkheden om te winnen in Zuid-Spanje. Zo zijn er wat gevaarlijke momenten vlak na de 1-1, die gemaakt lijkt door Karim Benzema, maar op naam komt van Málaga-verdediger Sergio Sánchez.

Isco had kort na rust de thuisclub op mooie wijze op een 1-0 voorsprong gezet. Een kwartier voor tijd beslist invaller Roque Santa Cruz de wedstrijd in het voordeel van de ploeg van Manuel Pellegrini. De Paraguyaan scoort binnen drie minuten twee keer. Tweemaal ziet doelman Adán er niet perfect uit.

Bij de 2-1 denkt de goed spelende Joaquín een voorzet van Jesús Gámez achter het standbeen langs tot doelpunt te promoveren, maar de bal komt nog in de voeten van Santa Cruz die binnentikt. De 3-1 komt opnieuw van de Manchester City-huurling die in de korte hoek schiet, die wordt opengehouden door Adán.

De aansluitingstreffer van Benzema, een kleine tien minuten voor het einde, gaf de Madrileense harten laatste hoop, maar de gelijkmaker kwam er niet.