Arsenal sluit nieuwe megadeal met Emirates

Arsenal hoeft de komende jaren niet op een houtje te bijten. De Noord-Londense club heeft een nieuw sponsorcontract afgesloten met luchtvaartmaatschappij Emirates.

Met de deal is een bedrag van honderdvijftig miljoen pond gemoeid, omgerekend ongeveer 185 miljoen euro. Hiermee hopen The Gunners de komende jaren aan de top van Engeland en Europa te blijven. Emirates is al sinds 2006 hoofdsponsor van de club en tevens ook naamgever van de thuishaven van Arsenal.

"Dit is een heugelijke dag voor Arsenal Football Club en onze supporters", zegt algemeen directeur Ivan Gazidis op de officiële website. "Deze overeenkomst is een bevestiging van wat we de afgelopen jaren hebben gedaan en de mogelijkheden die we hebben. Ook geeft het de rkacht van onze samenwerking met Emirates nogmaals aan."

"De originele overeenkomst met Emirates was de sleutel van onze overgang van Highbury naar het nieuwe stadion. De nieuwe deal moet ons de kans geven om een volgende stap te maken om aan de top van Engeland en Europa te blijven."