Grand Theft Auto V alleen voor huidige spelcomputers

Grand Theft Auto V verschijnt voor de huidige spelcomputers omdat de situatie ideaal is. Daarmee legt topman Dan Houser van Rockstar Games uit waarom het spel niet voor de volgende generatie spelcomputers zal verschijnen. De ontwikkelaars hebben op dit moment genoeg ervaring en de spelcomputers staan in miljoenen huiskamers.

Tegen gameweblog Polygon zei Houser dat de timing van Grand Theft Auto V veel lijkt op die van Grand Theft Auto: San Andreas. Dit spel verscheen voor de PlayStation 2 en is het best verkochte deel in de reeks.

Grand Theft Auto V wordt de tweede game in de serie voor de huidige generatie spelcomputers. "GTA IV was onze eerste kennismaking met de nieuwe spelcomputers en met HD-televisies, dus het begin was erg ingewikkeld", zei Houser in het interview. De ervaringen van enkele jaren geleden maken het produceren van de nieuwe game een stuk gemakkelijker.

Rockstar Games wil Grand Theft Auto V in de lente uitgeven. In het spel spelen drie personen de hoofdrol. Spelers kunnen op willekeurige momenten tussen de drie wisselen. Dit moet het tempo in het spel hoog houden en meer actie met zich meebrengen.


Grand Theft Auto V alleen voor huidige spelcomputers