[MotoGP] Uitslag Grand Prix van Australië

Jorge Lorenzo heeft zondag de wereldtitel veroverd in de MotoGP. Voor de 25-jarige Spanjaard volstond een tweede plaats tijdens de Grand Prix van Australië. Voor Lorenzo is het na 2010 zijn tweede wereldtitel in de koningsklasse van de motorsport. Hij werd eerder ook tweemaal kampioen in de 250 cc-klasse.

Op Phillip Island won uittredend wereldkampioen Casey Stoner voor de zesde keer voor eigen publiek. Achter Lorenzo eindigde de Brit Cal Crutchlow als derde. Dani Pedrosa, de enige coureur die Lorenzo nog van de titel had kunnen afhouden, haalde de eindstreep niet. De Spanjaard kwam in de tweede ronde in leidende positie ten val.

Het was dubbel feest voor Spanje, want eerder zondag veroverde Marc Marquez de titel in de Moto2. In de door landgenoot Pol Espargaro gewonnen race eindigde Marquez als derde. De 19-jarige Spanjaard moest vorig seizoen in zijn debuutjaar in de Moto2-klasse nog genoegen nemen met de tweede plaats.