FOK! wat een weer...Heel veel wind

Goedemorgen! Wederom staat ons vandaag een onstuimige dag te wachten. Regen en wind beheersen vandaag ons weerbeeld en waarschijnlijk komt het vandaag ook weer tot storm. Pas aan het eind van de ochtend valt hier meer over te zeggen. Ik zal dit op de voet volgen en als het nodig is zal ik dat hier melden.

Ook de neerslag is een punt van aandacht. Als eerste passeert er een warmtefront en als tweede een koufront. Regen gaat er absoluut vallen, dus daar hoeven jullie je geen zorgen over te maken. Er bestaat een kans dat er golfvorming in het front gaat optreden. Dit kan er voor zorgen dat de neerslag niet snel zal wegtrekken en dus voor volle regenmeters zal gaan zorgen. De wind is denk ik wel het meest belangrijk, want de kans op storm is vrij groot. Voor de Zeeuwse en Hollandse kust zal dit een zuidwesterstorm zijn, voor de Wadden een westerstorm. In de praktijk is gebleken dat de wind vaak nog sterker in kracht toeneemt dan dat we zien op de weerkaarten en daarom wil ik een zware storm niet geheel uitsluiten. Voorlopig ga ik uit van windkracht 9. Iedereen moet wel rekening houden met zware windstoten. De zwaarste windstoten worden in het noorden van het land verwacht en liggen tussen de 90 en 100 kilometer per uur. Echt iets om rekening mee te houden.

In de loop van de middag zal het in het westen van het land droger gaan worden, maar in de rest van het land blijft dit dus nog onzeker. De temperatuur ligt hierbij tussen de 13 en 16 graden. Voor het komende weekend is het weerbeeld nog vrij onzeker.

Wij zouden graag zien waar onze users vandaag uithangen en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's verschijnen bij het weerbericht van morgen.

Wil je eindelijk wel eens weten waarom het steeds precies boven jouw hoofd regent? Of waarom de zon altijd lijkt te schijnen op het moment dat jij met een kater wakker wordt? Mail je vragen over het weer naar weer@fok.nl en de weercrew maakt je weer wijzer.

Mooie Hollandse lucht.Een prachtige Hollandse lucht. Wim uit Oudewater maakte deze foto.