Binnenkort grote Mass Effect 3-patch

BioWare zal deze week de grootste patch tot op heden voor Mass Effect 3 uitbrengen. Met de belofte om een scala van onderwerpen te fixen voor zowel de console- en pc-versies.

De patch belooft technische gameplay exploits en platformspecifieke problemen op te lossen, waaronder games die vastlopen, tutorial pop-ups, multiplayerkrachten en gedrag van vijanden. Xbox 360- en PlayStation 3-spelers zal worden gevraagd om hun games bij te werken met de nieuwe patch. Pc-spelers zullen de patch moeten downloaden via Origin.

De volledige lijst van wat is vastgesteld is nu beschikbaar op het BioWare forum.

Michael Gamble, producer bij de BioWare studio, zei vorige maand in een Twitter-bericht dat de patch is opgezet voor 'future things'. BioWare onthulde daarnaast dat het van plan is om later dit jaar extra content toe te voegen aan Mass Effect 3 met inbegrip van de Omega DLC.

BioWare heeft onlangs ook bevestigd dat er een nieuwe Mass Effect-game in de maak is met Casey Hudson terug als uitvoerend producent. Er is nog geen informatie beschikbaar over het spel, maar Michael Gamble teasede in februari al dat de studio 'zo veel om uit te putten' heeft.