Toekomst van Mass Effect bevat nieuwe game en DLC

In een blog op het officiële forum van BioWare heeft Aaryn Flynn, manager bij BioWare Edmonton en Montreal, een aantal dingen vrijgegeven over de toekomst van Mass Effect. Op de planning staat een nieuwe Mass Effect-game en diverse DLC voor Mass Effect 3.

Het team achter Mass Effect is al zo'n acht jaar bezig aan de gehele trilogie en zijn niet van plan om het hierbij te laten. Naast DLC voor de multiplayer komen er in de toekomst ook nog DLC voor de singleplayer, waarvan een gaat over Omega. In Mass Effect: Invasion wordt Omega aangevallen door Reapers waarin uiteindelijk Cerberus de controle overnemen van Omega. In de DLC gaan we dus ongetwijfeld samen met Aria werken om de controle over te nemen van Cerberus. De DLC moet ergens in de herfst te downloaden zijn.

Naast DLC voor Mass Effect 3 is BioWare ook al bezig met een nieuwe Mass Effect-game. Het universum van Mass Effect is tegenwoordig zo groot, dat het eigenlijk niet meer dan logisch is dat BioWare werkt aan een nieuwe game. “But the Mass Effect universe is vast, and Casey and our teams have plans for another full game. Where to go next? With such a project has been a question a lot of us have been asking, and we’d all love to hear your ideas."