[Bundesliga] Bayern zet Bremen pas in slotfase opzij

Bayern München heeft zaterdag in de uitwedstrijd bij Werder Bremen pas in de slotfase het eerste puntverlies in de Bundesliga kunnen voorkomen. De ploeg van trainer Jupp Heynckes beleefde een moeizame middag in het Weserstadion, maar trok dankzij treffers van Luiz Gustavo en Mario Mand?ukic toch aan het langste eind: 2-0.

De Braziliaanse middenvelder Gustavo brak in de 81e minuut de ban met een bekeken schot. Voor invaller Mand?ukic was het twee minuten later een koud kunstje om alleen voor doelman Sebastian Mielitz de wedstrijd te beslissen. Het was alweer de zesde treffer in evenzoveel competitieduels voor de Kroaat.

Eljero Elia had een basisplaats bij Bremen, de nummer acht van de ranglijst. Een halfuur voor tijd werd hij gewisseld, waarna hij zijn onvrede daarover botvierde op een bidon. Bayern, waar Arjen Robben ontbrak vanwege spierklachten, is als enige club nog altijd foutloos met achttien punten uit zes duels.

Rafael van der Vaart toonde opnieuw zijn waarde voor Hamburger SV tijdens het treffen met Hannover 96. De aanvallende middenvelder stelde Artjoms Rudnevs in staat om voor het enige doelpunt van de wedstrijd te tekenen: 1-0. HSV heeft net als Bremen zeven punten, maar staat op basis van het doelsaldo tiende.