[Bundesliga] Scorende Huntelaar geeft met Schalke voorsprong weg

Schalke 04 heeft vrijdagavond in de Bundesliga een comfortabele voorsprong uit handen gegeven bij Fortuna Düsseldorf. De promovendus maakte in de tweede helft door twee goals van spits Dani Schahin een 0-2 achterstand goed. In het eerste bedrijf was Schalke aan de leiding gekomen door een schitterende goal van Klaas-Jan Huntelaar en een kopbal van Joel Matip.

Huntelaar had in de twaalfde minuut een primeur te pakken. De spits bezorgde Düsseldorf na 462 minuten het eerste tegendoelpunt van de competitie. Zijn derde competitietreffer mocht er zijn. Huntelaar stuurde drie tegenstanders het bos in en pegelde vervolgens van buiten het zestienmetergebied raak.

Na negentien minuten werd het 0-2. Een vrije trap van Christian Fuchs werd door verdediger Matip binnengekopt. De voorsprong was verdiend, want Schalke had het betere van het spel. In de tweede helft kantelde de wedstrijd echter.

Geholpen door de vroege aansluitingstreffer van Schahin kwam de nog ongeslagen thuisploeg beter in de wedstrijd. Schalke moest terug, maar kreeg op de tegenstoot nog wel twee kansen om de wedstrijd te beslissen. Huntelaar liet ze echter beide liggen, waarvan eenmaal op aangeven van landgenoot Ibrahim Afellay.

Een kwartier voor tijd maakte Schahin met een schitterende kopbal de gelijkmaker. Huntelaar werd even later gewisseld, terwijl Afellay voor het eerst de negentig minuten volmaakte. Aan de stand veranderde niets meer. Schalke blijft derde in de Bundesliga met elf punten uit zes duels. Düsseldorf volgt op de vijfde plaats met een puntje minder.