Vitesse wil bod op Gelredome uitbrengen

Vitesse heeft plannen om in Arnhem een nieuw voetbalstadion neer te zetten, zo meldt de Telegraaf. De club wil het Gelredome graag overnemen, maar de provincie Gelderland steekt hier een stokje voor. Het gebouw behoorde tot voor kort toe aan Eurocommerce dat inmiddels failliet is verklaard.

Dat vastgoedbedrijf had het Gelredome in 2006 voor tien miljoen euro overgenomen van de gemeente Arnhem. Verder zou Vitesse 800.000 euro per jaar sponsorgeld ontvangen van Eurocommerce. Dit bedrag is inmiddels weggevallen, terwijl de huur overgemaakt moet worden aan Rabo-onderdeel FGH Bank.

Vitesse wil het stadion echter graag in eigen beheer hebben, omdat de commerciële mogelijkheden voor de club hierdoor vergroot worden. Omdat het stadion niet geëxploiteerd kan worden overweegt Vitesse-eigenaar Merab Jordania de bouw van een groter stadion elders in Arnhem. Eerder is al op Papendal gestart met de bouw van een nieuw trainingscentrum en opleidingsaccommodatie, welke eind dit jaar opgeleverd moet worden.

Update 18.46 uur

De panden van Eurocommerce komen eind oktober in clusters onder de hamer. Vitesse-eigenaar Merab Jordania heeft al aangekondigd een bod uit te willen gaan brengen op het Gelredome. Hoeveel het stadion de curatoren minimaal op moet gaan leveren is nog niet bekend.