Alonso: "Ferrari mijn laatste team"

Fernando Alonso heeft benadrukt dat Ferrari het laatste team in de Formule 1 zal zijn waarvoor hij zal racen. De 31-jarige Spanjaard stapte enkele jaren geleden van Renault over naar de Italiaanse renstal en heeft in Maranello nog een contract tot 2016. Hij weet nog niet of hij het zal gaan verlengen.

Alonso sprak met Autosport. "Als ik aan het einde van mijn contract nog steeds gemotiveerd ben, ga ik natuurlijk graag door met racen, al moet dat wel bij Ferrari zijn. Als ik tegen die tijd het gevoel heb dat het tijd is om te stoppen, zal ik daar in het laatste jaar van mijn contract een beslissing over nemen. Daar kan ik nu nog niets over zeggen. Ik weet nog niet hoe ik mij over een paar jaar voel. Er komt natuurlijk een moment dat ik stop maar wanneer die dag is, is nog even afwachten."

De overstap van de wereldkampioen van 2005 en 2006 van Renault naar Ferrari heeft het Italiaanse merk geen windeieren gelegd. Niet alleen kwamen er via Alonso nieuwe sponsoren binnen, maar ook was er sportief succes. De Spanjaard werd in 2010 tweede in de titelstrijd. Dit seizoen leidt Alonso na twaalf races het kampioenschap met een ruime voorsprong op zijn naaste concurrenten.