Besluit over referendum Camp Nou valt deze maand

Barcelona wil eind deze maand de knoop doorhakken over een referendum, waarin de clubleden meebeslissen over de toekomst van het stadion Camp Nou. Dat maakte de club dinsdag bekend.

De discussie over modernisering van het stadion is niet nieuw. Clubvoorzitter Sandro Rosell schreef jaren geleden al een plan om Camp Nou om te vormen tot een multifunctioneel stadion. De financiële verliezen van de afgelopen jaren noopten hem het plan in de ijskast te houden. Op 22 september wordt het idee voor een referendum weer besproken.

Camp Nou werd in 1957 gebouwd en biedt plaats aan bijna honderdduizend toeschouwers. Volgens de club voldoet het uitgewoonde stadion niet meer aan de geldende eisen en kost het beheer Barça te veel geld. Een verbouwd of nieuw stadion brengt bovendien meer geld in het laatje.

De club meldde ook dat de raad van bestuur maandag het budget voor het lopende seizoen heeft goedgekeurd. De club rekent op 470 miljoen euro aan inkomsten en denkt ongeveer 35 miljoen euro winst te maken.


Besluit over referendum Camp Nou valt deze maand (Foto: Novum)