McClaren: "Wat een lawaai bij Bursaspor"

FC Twente ontvangt het Turkse Bursaspor morgen in eigen huis, maar trainer Steve McClaren vreest vooral de uitwedstrijd, waar Twente in een gespannen atmosfeer zal voetballen.

"Het wordt een lastige en emotionele wedstrijd", vertelt McClaren op de officiële persconferentie. "Ik heb wedstrijden op mijn laptop gezien en moest het geluid zachter zetten, wat een lawaai. Maar we weten dat de Turkse fans erg gepassioneerd zijn. Dat hebben we indertijd wel gezien bij de wedstrijd in Istanbul tegen Fenerbahçe. Het is voor de spelers een mooie wedstrijd om te spelen."

"Dit is zonder twijfel een moeilijke wedstrijd", vervolgt de Engelsman. "Ik heb Bursaspor een aantal keer aan het werk gezien en ze beschikken over een goede ploeg. Net als wij zijn ze in 2010 kampioen geworden en proberen zij deze status in eigen land en in Europa te handhaven. Voor ons is het zaak om goed te verdedigen en tot scoren te komen."

"Zij zullen moeten laten zien dat ze over mentaliteit en focus beschikken", duwt McClaren de tegenstander in de favorietenrol. "Wij moeten ons eigen spel spelen. Het wordt zeker de grootste test van de Europese trip tot nu toe." UE Santa Coloma uit Andorra, FC Inter uit Finland en de Tsjechen van Mlada Boleslav werden al overwonnen, Bursaspor is echter een opponent van een veel groter formaat.