Van Gaal: "Verloren door persoonlijke fouten"

Bondscoach Louis van Gaal was uiteraard niet tevreden na de 4-2 nederlaag tegen België. De keuzeheer was van mening dat persoonlijke fouten Oranje de das omdeden.

Van Gaal sprak zijn spelers niet direct toe na afloop van het duel. "Iedereen is zeer emotioneel, het lijkt me niet verstandig iets te zeggen", zegt de bondscoach tegen SBS6. "De eerste helft was niet goed, maar we creëren toch zes kansen. In de rust heb ik gezegd dat de opbouw beter moest en dat De Jong weg moest blijven."

"De tweede helft ging dat beter", vervolgt Van Gaal. "We startten goed met twee beauties van goals. Daarna kwam België terug in de wedstrijd door persoonlijke fouten. In een vrije balsituatie krijg je de 2-2 en geef je het weg."

"Als je zo balverlies lijdt, wordt het moeilijk. 1-2 was een goede uitslag geweest, maar ook door de komst van Lukaku kregen we het lastig, daar gingen we niet goed mee om. België heeft een goede ploeg, een stuk gerijpter dan de ploeg waar ik vanavond mee speelde."

"We voetbalden niet meer als team, iedereen speelde meer voor zichzelf. Dan maak je verkeerde beslissingen en jaag je op verkeerde momenten door. Je moet als team aanvallen en als team verdedigen. Dat ging bij vlagen goed, maar persoonlijke fouten zorgen ervoor dat er iets knakt."