'Mathijsen voor twee jaar naar Feyenoord'

Joris Mathijsen staat op het punt om een contract te tekenen bij Feyenoord. Volgens Spaanse media heeft de verdediger een akkoord bereikt met Feyenoord over een tweejarig contract. Verder zouden de Rotterdammers dichtbij een akkoord zijn met het Spaanse Málaga.

Onderdeel van de onderhandelingen met de Spaanse club is ook het bedrag aan salaris wat Mathijsen nog van enkele maanden tegoed heeft van Málaga. Gisteren gaf trainer Ronald Koeman al aan dat een overgang van Mathijsen naar Feyenoord heel dichtbij is.

"Het is gaande. Het ligt aan de condities waaronder de transfer kan plaatshebben, en die condities worden natuurlijk gevormd door geld. Maar ik heb goede hoop, dat is dus bijna een ’ja’", liet Koeman weten.

Hij vervolgde: "Ik heb zondagavond bij PSV-Ajax Mark van Bommel gezien. Die geeft meteen leiding aan zijn ploeg. Ik denk dat Mathijsen bij ons de ontwikkeling van spelers als Bruno Martins Indi en Stefan de Vrij versnelt. Dat is de volgende stap die deze ploeg moet maken."

Martijn Krabbendam, Feyenoord-watcher van Voetbal International, wist in VI radio te melden dat de transfer mogelijk vanavond nog rond zal komen.