V. Bommel: "Niveau Nederland zo slecht nog niet"

Mark van Bommel moet komend seizoen bij PSV de regisseur op het middenveld zijn. In het oefenduel tegen RC Genk toonde hij zich reeds die leider. Al blijft hij zelfkritisch.

"Met dom balverlies leidde ik bijna een tegendoelpunt in. Dat mag niet", zegt Van Bommel in gesprek met De Volkskrant. De middenvelder toonde hiermee de maximale professionaliteit die hij te allen tijde van zichzelf eist. Van Bommel moet bij PSV volgend seizoen bijdragen aan de eerste landstitel in vijf jaar tijd en daarvoor moet alles wijken.

"Ik ben pas vier dagen bezig, maar geniet nu al van de gretigheid en het enthousiasme van deze groep", zegt Van Bommel. "Iedereen wil graag en het plezier straal er van af. Dat klinkt misschien clichématig, maar het is wél zo." Van Bommel weet dat de aandacht vooral op hem gericht zal zijn, nu hij de absolute routinier van het elftal is.

"Als ik bij Milan (AC Milan, red.) een fout maakte, was het gewoon een fout. Hier zal er extra aandacht voor zijn." Dat vindt Van Bommel niet erg. "Ik ben hier om het team te helpen. Tevens leg ik mezelf de druk op om er ook nu weer het maximale uit te halen. En als dit het niveau is dat Nederland heeft te bieden, is dat helemaal zo slecht nog niet."