Amrabat: "Wil niet dat PSV het verpest"

Nordin Amrabat lijkt voor een overgang van Kayserispor naar Galatasaray te staan. Zijn oude club PSV verlangt echter een transfervergoeding van de eerste club.

PSV zou in de huidige opzet van zijn contract bij Kayserispor twintig procent van het transferbedrag krijgen. Amrabat hoopt echter dat zijn voormalig werkgever afziet van dit percentage, en met minder genoegen neemt.

"Misschien dat ze slechts tien procent van de koopsom kunnen vragen", zegt Amrabat tegen Sp!ts. "Dat helpt wellicht al. Als ik voor zes miljoen euro wordt verkocht, vangt PSV zes ton. Dat is toch mooi voor ze? Ze hebben het bedrag dat ze nu aan mij kunnen verdienen echt niet begroot, het is een bonus voor PSV."

"Als ze vasthouden aan twintig procent gaat de deal misschien niet door. Dan is niemand blij. Want dan vangt Kayserispor geen geld, krijgt PSV geen cent en kan ik mijn droomtransfer naar Galatasaray vergeten. Ik wil niet dat PSV mijn loopbaan nu gaat verpesten."

In Kayseri heeft Amrabat het overigens helemaal gehad. "Als het allemaal niet doorgaat, wil ik nooit meer voor Kayserispor spelen", zegt Amrabat. "Ook al loopt mijn contract nog drie jaar door. Wat er dan gebeurt? Geen idee. Dan hebben we in ieder geval een groot probleem."